Er Du Klar til at Tage på Bukkejagt?

Når vi kommer ind i Maj måned er det næsten ikke til at holde ud. Sæsonen for at tage på bukkejagt er lige om hjørnet, og det er svært at holde sig i ro! At jage råbukke er nok den form for jagt, jeg sætter allermest pris på. Ikke bare udgør en råbuk et utroligt flot trofæ på væggen: den er også dejligt udfordrende at jage. Råbukken er nemlig den mindste af de fire forskellige typer hjorte vi har her i landet. Man skal altså virkeligt være tålmodig, og være god til at sigte, hvis man skal ramme en råbuk.

Bukkejagten starter den 16. Maj, og strækker sig ind til den 15. Juni. Det kan godt betale sig, at komme i gang, så snart sæsonen starter. Vejret spiller selvfølgeligt også en rolle, men som udgangspunkt forsøger jeg at ramme skoven så tidligt som muligt. Det kan selvfølgeligt kun lade sig gøre, fordi jeg har forberedt alting, så jeg er klar på den dag. Er du klar til at tage på bukkejagt? Jeg vil her dele ud af mine erfaringer, så også du, kan have alting klar.

Først og fremmest så skal du selvfølgeligt sikre dig, at du har en riffel, der egner sig til bukkejagt. Her vil jeg foreslå at du gå efter en kaliber .308 Winchester eller tilsvarende. Du behøver ikke specielt høj kaliber for at jagte bukke, og der er ikke nogen grund til at døje med en masse rekyl.

Hvis du allerede havde en passende riffel, så skal du sikre dig, at den er i god stand før sæsonen starter. Sørg for at rengøre og servicere den, så alt er helt perfekt. Sørg også for at få indskudt et eventuelt kikkertsigte, så du ikke rammer ved siden af ude i skoven.

Med geværet på plads, er det næste punkt dit jagttøj. Her klæder du dig selvfølgeligt på efter vejret og andre relevante forhold. Bukkejagt kræver tålmodighed, så sørg for at klæde dig på i tøj, der kan holde dig komfortabel i mange timer. Pasform og komfort er altså ekstra vigtigt, når du jagter bukke.

Når der er råbukke-sæson, så er der typisk også rigtigt mange myg i luften. Jeg pakker derfor altid en myggebalsam og en kraftig myggespray. Myg går ikke bare ud over min komfort: de gør det også svært at koncentrere sig.

Når du har købt alt hvad du skal bruge, så brug resten af tiden på, at træne på skydebanen. Det hjælper ikke noget, at du har behageligt jagttøj og et skarpladt gevær, hvis du ikke er i stand til at ramme bukkene. Tag derfor riflen med hen på skydebanen, og sørg for at du er helt og aldeles klar til bukkene, når det bliver den 16. Maj.