Den Perfekte Blomst der Holder Haven Pæn

Det siger sig selv, at haveejere ønsker, at deres have er så pæn som muligt. Uanset hvor meget man går op i at holde have, så er det rart, at den er flot at se på. En grim have fører til grimme følelser. Man kan nærmest ikke undgå at se sin egen have hver eneste dag, og det skærer i hjertet, hvis den er grim eller kedelig. Det er også noget andre mennesker vil lægge mærke til. Hvad du lader din have være i så forfalden stand, hvad siger det så om dig som menneske? Behandler du dig selv, og din familie på samme måde? Hvad med venskaber? En grim have er altså noget, der meget let kan give folk et forkert indtryk af dig. Det kan skabe sociale udfordringer, som man let kunne have undgået, hvis bare ens have havde set flot ud.

Alle kan selvfølgeligt bruge tid og kræfter ude i haven, og få den til at se flot ud. Det er dog langt fra alle, der har lyst til at bruge så meget tid på at passe og pleje haven. Selv hvis man kunne finde lysten, så er det ikke sikkert man kan finde tiden. Der er mange ting der skal klares i løbet af en dag. Man har et job der kræver ens tid, vi har en familie vi gerne vil tilbringe tid sammen med, og så er der alle de små ting der skal klares for, at alting hænger sammen. Vi kan ikke prioritere at bruge mere tid i haven, uden at tage den tid væk fra andre ting i livet. Når haven ikke er vores store hobby, eller bare er mindre vigtig for os end andre ting, så skal vi selvfølgeligt ikke give den al vores tid.

Det giver os dog lidt af en udfordring. Det generer os, at vores have ikke er særlig pæn, og det kan have negative sociale konsekvenser. Omvendt er haven ikke så stor en prioritet, at vi vil dedikere mere tid til at holde den pæn. Så hvad gør vi?

Tricket er at indrette din have på en sådan måde, at den holder sig flot hele året, med minimalt arbejde. På den måde kan du lægge tid og kræfter i haven én gang, og så nyde godt af resultatet langt ud i fremtiden. Det er slet ikke så svært, som det måske lyder. Tricket er at bruge den perfekte blomst: storrodet storkenæb. Denne fantastiske blomst har det latinske navn geranium macrorrhizum, og den gør din have helt fantastisk at se på, uden at kræve en masse omsorg.

Det gode ved denne specifikke geranium plante er, at den er stedsegrøn. Den skifter udseende igennem året, men selv om vinteren bevarer den sit løv. Det betyder at den er pæn at se på hele året rundt! Den kan også plantes overalt i haven. Den blomstrer bedst, hvis den har direkte sollys, men den holder sig også pæn i skygge eller halvskygge. Den er heller ikke kræsen med jorden, og dansk havejord er typisk helt perfekt til den. Sidst, men ikke mindst, så er den nærmest umulig at slå ihjel. Den kan tåle hård frost om vinteren, og den har det fint med tør jord om sommeren. Du behøver nærmest ikke at passe den, og den bliver praktisk talt aldrig ramt af sygdom. Det er altså den perfekte blomst der holder haven pæn!