Det Eneste Tøj til Den Stolte Københavner

Der er ikke noget galt med, at være stolt af den by, man kommer fra. Vi er trods alt et produkt af vores omgivelser på rigtigt mange måder. Når man vokser op i København, så er man altså ikke bare en ”Københavner” fordi det er der man kommer fra. Man er Københavner fordi den titel fortæller noget om, hvem man er som menneske. Når man vokser op i København så får man igennem livet en række oplevelser der farver én som menneske. Disse oplevelser er anderledes end dem, man ville have fået, hvis man var vokset op i Randers eller Odense. Når man er stolt af at være Københavner, så er man altså stolt af den person man er blevet ved at vokse op i København. Ens stolthed er en form for værdsættelse af ens opvækst og omgivelser. Hvis man føler, at man er blevet et godt menneske af at vokse op i disse omgivelser, så kan man føle sig stolt. Man kan føle sig stolt af en selv, fordi man er et godt menneske. Samtidig kan man føle sig stolt over, at ens omgivelser formår at farve mennesker på den måde. Der er noget København i dig, og der er noget af dig, i København. For andre mennesker er du jo en del af omgivelserne. Der ville ikke være noget ”København” uden de ”Københavnere” der er i byen. Det er i høj grad de mennesker vi omgiver os med, der former hvem vi bliver som mennesker. Du er altså stolt af mere end ét slut-produkt. Du er stolt af, hvem du er blevet; du er stolt af, hvad andre Københavnere er blevet, fordi du har været en del af den proces.

Der er mange af os stolte Københavnere derude. Det er ikke pral: det er blot en anerkendelse af, at København er et utroligt interessant sted at vokse op. Vi vil selvfølgeligt gerne skilte med denne stolthed. Vi vil gerne gøre andre opmærksomme på, at vi er Københavnere, fordi det fortæller meget om hvem vi er. Samtidig vil vi gerne gøre lidt reklame for København, da det er en by vi er stolte af, at være en del af.

Den bedste måde at vise sin stolthed på må da være, at iklæde sig stolt Københavnsk tøj. Det Københavnske modemærke le fix går lige præcis efter, at gøre dette muligt. Tøjet fra Le Fix er ikke bare designet her i København: det er også designet efter København. Designerne har heller ikke pyntet på tingene og skabt et glansbillede af København. Nej, stilen er ligeså rå som byen er. Der er tydelig inspiration fra den graffiti man ser i dagligdagen, side om side med de mere fornemme dele af livet i København.