Hemmeligheden Bag at Vælge Farver til Dit Hjem

En af de primære forskelle på en ”bolig” og et ”hjem” er, hvor stor en del af boligen, som er blevet tilpasset vores personlige stil og præferencer. Hvis man flytter ind i en helt ny lejlighed, der er fuldt møbleret, og ikke ændrer på indretningen, så bor man i en bolig. Men føles den som et hjem? Det vil de fleste nok ryste på hovedet af. Når alt omkring dig er valgt og opstillet af et helt andet menneske, så har det ikke noget med din personlige stil at gøre. Det føles i høj grad som om, at man bor på et hotelværelse, eller er på besøg hos en person, man ikke kender særligt godt. Man kan sagtens ”overleve” i en bolig, der ikke føles hjemlig overhovedet. Jeg vil dog mene, at det er svært at trives. Jeg  er af den klare overbevisning, at vi mennesker har det bedst, når vi har et hjem at kunne slappe af i. Efter en lang arbejdsdag har vi brug for et trygt og sikkert sted, hvor vi kan slappe af og lade op. Her er der ikke noget, der virker bedre, end et rigtigt hjem. Et sted, man har gjort til helt sit eget. Det er en oase af personlig smag, midt i den travle og fremmede omverden.

Det er dog samtidig ikke alle, der har tiden eller lysten til, at skulle dekorere boligen på alle mulige forskellige måder. Et familiefoto og et par pynte-genstande kan de fleste nok overskue, men den slags kan let drukne i alt det ”fremmede” man har i ens hjem. Den letteste måde at gøre en bolig hjemlig må altså være noget, der tydeligt ses i hvert enkelt rum, men som ikke kræver at man køber en masse forskellige genstande. Det er hvad du kan gøre med maling!

Hvis du maler dit hjem, så sætter du et personligt præg på det, på en måde, der ikke er til at tage fejl af. Hvert eneste rum i dit hjem vil nu føles helt og aldeles trygt og komfortabelt. Du har gjort hjemmet, og alt hvad der er i det, til noget der er omfavnet af din personlige stil.

Det skal dog selvfølgeligt gøres på den rette vis. Hvis du bare maler de hvide vægge over med en ny hvid maling, så er der ikke meget personlighed over det. Du skal derfor finde dig selv nogle farver som du personligt finder attraktive og hyggelige. Du bør derfor anskaffe dig et farvekort som du kan bladre igennem derhjemme, så du kan finde den farve, du føler passer bedst til din personlighed.

Denne farve er din grundfarve. Den bør du bruge i det rum, som du gerne vil gøre til centrum i dit hjem. Derefter tager du et standard farvehjul, og kigger på både kontrastfarverne og de analoge farver. Lad din intuition fortælle dig hvilke af dem, du bedst kan lide. Du kan have en ny farve i hvert rum, eller kombinere dem på kreativ vis.