Tre Tricks til at Undgå Tømmermænd

Tømmermænd er noget af det mest irriterende. Det er en pris vi betaler for, at give den gas og have det sjovt for en enkelt aften. Det føles ikke fair! Hvorfor kan vi ikke bare hygge os sammen med venner og bekendte over nogle drinks, uden at det skal give hovedpine dagen efter? Nogle mener, at det er et tegn på, at der er en balance i universet. Højt at flyve, dybt at falde, og alt det der. Det er fint nok med lidt livsfilosofi, men lad os nu også være lidt rationelle her. Tømmermænd er ikke noget mystisk som Guderne sender ned til jorden, for at ”kompensere” for en aften der var lidt for god. Nej, tømmermænd er bare resultatet af nogle negative konsekvenser, som alkohol har på kroppen. Det betyder at vi kan undgå tømmermænd, eller i hvert fald gøre dem mere overkommelige, ved at håndtere disse negative konsekvenser. De tre tricks jeg deler med dig her, kan alle bruges til, at undgå tømmermænd.

Trick #1: Flere øl, mindre alkohol

Hvor slemme ens tømmermænd bliver har alt at gøre med, hvor meget alkohol man indtager. Hvis du kun drikker en enkelt genstand eller to, så vil du sandsynligvis intet mærke dagen efter. Bunder du derimod 20 guldbajere på en aften, så bliver det nok svært at komme ud af sengen bagefter. Ved at indtage mindre alkohol kan man altså mindske sine tømmermænd. Problemet er dog, at vi ikke har lyst til at stoppe med at drikke. Selve det, at drikke, er en central del af den måde vi socialiserer og hygger på. Hvis alle stopper med at drikke øl og vin klokken 22:00 så stopper festen altså også kort derefter. Tricket er derfor, at købe nogle alkoholfri øl. På den måde kan man blive ved med at drikke øl, uden at indtage så store mængder alkohol, at man ender med at få tømmermænd!

Trick #2: Eddike

Når alkohol bliver nedbrudt i kroppen, så bliver det nedbrudt til Ethanal – også kendt som Acetaldehyd. Dette stof er giftigt, og er en af de primære årsager til, at vi rammes af tømmermænd. Når alkoholikere tager antabus for at stoppe med at drikke, så er det fordi, at antabus stopper nedbrydningen af ethanal. Når man er på antabus rammes man altså hurtigere og hårdere af tømmermændene. Drikker man derimod eddike, så nedbrydes ethanal hurtigere i kroppen. Hvis du indtager noget eddike-holdigt før du går i seng, så er der altså god chance for, at du vågner op uden tømmermænd. Det er blandt andet grunden til, at syltede agurker er en populær spise, når folk drikker alkohol i Rusland.

Trick #3: Salt, sukker og vand

Det er ikke kun den giftige ethanal der bidrager til følelsen af tømmermænd. Det er ofte også et resultat af, at man er dehydreret. Alkohol dehydrerer nemlig, og vi er ikke altid gode til, at drikke vand sammen med vores spiritus. Bland noget salt og noget sukker op i et glas lunkent vand, og drik det før du går i seng. Det skulle gerne bringe væskebalancen i orden, så du kan vågne op uden tømmermænd. Du kan også med fordel drikke denne blanding når du vågner.